Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ефективната употреба на конеца за зъби

Почистването на зъбите с конец е част от добрата устна хигиена. С четката за зъби се почистват едва 65% от зъбните повърхности. Останалите 35% са предимно междузъбните участъци и те са достъпни само за зъбните конци. Конецът за зъби представлява тънка, мека нишка, която се …..

Туморите обичат сладкото

Единственият източник на рафинирана захар за нашите предци е бил медът. В палеолита един човек е консумирал до 2 кг мед на година. С появата на земеделието консумацията на захар расте, но слабо и през 1830 г. е 5 кг годишно на човек. През 2001 г. тя стига шокиращите 70 кг,

Захарен диабет

Захарен диабет (Diabetes mellitus) e сборно понятие, обединяваща една хетерогенна група от нарушения на въглехидратната обмяна, които водят до хипергликемия на гладно и постпрандиално.

Дeзинфeкция и cтepилизaция – къдe ca нeoбxoдими и кakвa e paзликaтa

Зa мнoгo от нас тepмините дeзинфekция или cтepилизaция – тoвa ca близkи, ako нe и paвни пo знaчeниe пoнятия, oзнaчaвaщи oбeззapaзявaнe нa пoвъpxнocти, пoдoвe, инcтpyмeнти и т.н.

Ползи и вреди от употреба на ленено семе

Някои го наричат една от най-силните растителни храни на нашата планета. Има доказателства, които показват, че то може да помогне за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания, рак, инсулт и диабет…..

БОЛКИ НА РАСТЕЖА

Какво представлява плоскостъпието?

Функцията на ходилото е да осигури здрава опора, когато човек е изправен.

За тази цел то е извито като арка и има три свода – вътрешен, външен и напречен. Хората приемат спадналия свод като даденост, а той всъщност е заболяване, като придобитото плоскостъпие е доста по-голям процент от вроденото.